}
abonneren

Maak je eigen Amazon Echo met de Raspberry Pi

Amazon maakt zijn voice service Alexa beschikbaar voor de Raspberry Pi. Daardoor maak je nu eenvoudig je eigen Echo, Amazons slimme assistent die reageert op gesproken opdrachten.

Amazon Echo is een cilindervormige spraakgestuurde luidspreker van Amazon die reageert als je 'Alexa' zegt, de naam van de voice service die Echo gebruikt. Daarna kun je een vraag stellen of een opdracht geven. Het is dus een slimme assistent zoals Apple Siri, Google Now en Microsoft Cortana. Maar omdat de assistent een eigen apparaat heeft dat je centraal in huis plaatst, is het ook ideaal om je huis spraakgestuurd aan te sturen. Zo kan de Echo je lampen aansturen via Philips Hue.

Stap-voor-stap instructies

Amazon heeft nu een gids met stap-voor-stap instructies online gezet om Alexa op je Raspberry Pi te installeren. Een belangrijk verschil: terwijl Echo de hele tijd luistert om te horen wanneer je haar naam zegt, begint Alexa op de Pi pas te luisteren als je op een knop drukt.

Voor het project heb je volgens Amazon een Raspberry Pi 2 of 3 nodig, maar met wat aanpassingen lukt het ook op de Raspberry Pi 1 en zelfs op andere ARM-apparaten. Een usb mini-microfoon registreert je stem en met een externe speaker antwoordt je Pi. Je installeert de Linux-distributie Raspbian en installeert dan de samples voor de Alexa Voice Service, die gebruikmaken van Node.js, de Java Development Kit 8 en Maven.

Spreken met je Pi

Aan het einde van het project kun je spreken met je Pi, zoals "Play Bruce Springsteen", "What's the mass of the sun in grams?", "What are the three laws of robotics?" of "Set the timer for 2 minutes".

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Linux

Tags: amazon, Echo, Linux, Raspberry Pi, alexa, raspbian, alexa voice service, slimme assistent

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI