abonneren

Lumina Desktop Environment 1.0

Na vier jaar ontwikkeling is versie 1.0 van de Lumina Desktop Environment uitgekomen. Het project biedt een sterk aanpasbare lichtgewicht desktopomgeving voor Linux en andere Unix-achtige besturingssystemen.

Lumina Desktop Environment biedt een desktopomgeving met minimale overhead. Het systeem is ontworpen om zo weinig mogelijk resources op je computer te gebruiken. Zo werkt het niet met de populaire Linux-desktopraamwerken zoals ConsoleKit, PolicyKit, D-Bus en systemd, maar communiceert het rechtstreeks met het besturingssysteem.

Versie 1 biedt een volledig aanpasbare interface. Systeembeheerders kunnen de initiële instellingen van gebruikers eenvoudig aanpassen met één configuratiebestand.

Ontwikkeld voor PC-BSD

Lumina is geschreven in C++, is gebouwd op de grafische toolkit Qt5 en maakt gebruik van de window manager Fluxbox. Het draait op diverse Linux-distributies, waaronder Debian en Gentoo, evenals op PC-BSD, FreeBSD, OpenBSD, DragonflyBSD en NetBSD. Lumina is oorspronkelijk ontwikkeld als alternatieve desktopomgeving voor PC-BSD. Meer informatie over hoe je met Lumina Desktop Environment werkt, vind je in het uitgebreide online handboek.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Linux

Tags: Linux, open source, pc-bsd, lumina desktop environment, fluxbox

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord