}
abonneren

Gratis SSL-certificaat Let's Encrypt verlaat bèta

Het project Let's Encrypt, waarmee elke websitebouwer gratis SSL-certificaten kan aanmaken, verlaat zijn bètafase. En nieuwe sponsors garanderen de toekomst van het initiatief.

Let's Encrypt is een initiatief van de non-profitorganisatie ISRG (Internet Security Research Group) en de Linux Foundation met als leden onder andere Mozilla, de Electronic Frontier Foundation (EFF), Cisco en Akamai. Met het project willen de initiatiefnemers het voor websitebouwers zo eenvoudig mogelijk maken om een SSL-certificaat te verkrijgen en te beheren. De uiteindelijke bedoeling is om het web veiliger te maken. Daarom zijn de SSL-certificaten van Let's Encrypt ook gratis.

1,7 miljoen gratis certificaten

Sinds de bètafase begon in september 2015 heeft Let's Encrypt maar liefst 1,7 miljoen certificaten uitgedeeld voor meer dan 3,8 miljoen websites. Het systeem is ondertussen voldoende uitgerijpt om het bètalabel te verliezen, kondigt Let's Encrypt nu aan.

Nieuwe sponsors

Cisco en Akamai hebben hun Platinum-sponsorship met drie jaar verlengd. Gemalto wordt een nieuwe Gold-sponsor van het project en HP Enterprise, Fastly, Duda en ReliableSite.net voegen zich bij Let's Encrypt als Silver-sponsors. De toekomst van Let's Encrypt lijkt dan ook gegarandeerd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Linux

Tags: eff, Https, Ssl, electric frontier foundation, let's encrypt

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI