Cyanogen trekt stekker uit CyanogenMod, fork in de maak

Zoals verwacht trekt Cyanogen zijn handen af van het opensourceproject CyanogenMod dat een populaire Android-ROM ontwikkelt. De servers van het project zijn uitgeschakeld, maar er is al een fork in de maak.

Het ging al langer niet goed met Cyanogen, het bedrijf achter de Android-ROM CyanogenMod. Afgelopen vrijdag kondigde het bedrijf dan aan dat het de infrastructuur van CyanogenMod ten laatste op 31 december zou afsluiten. Dat was niet heel onverwacht, omdat CyanogenMod-oprichter Steve Kondik het bedrijf ondertussen had verlaten.

Fork

Op 24 december kondigde een groep ontwikkelaars op de website van CyanogenMod een fork aan. Hiermee willen ze terugkeren naar de grassroots community die CyanogenMod ooit definieerde, maar wel met de kwaliteit en betrouwbaarheid die gebruikers van CyanogenMod gewoon zijn.

Ondertussen heeft Cyanogen de website van CyanogenMod offline gehaald, heel wat vroeger dan 31 december. De fork heeft wel al een naam en een nieuwe website gekregen: Lineage OS. Er is al een IRC-kanaal en Reddit-forum.

CyanogenMod upgraden

Wie zijn CyanogenMod-systeem wil upgraden naar Lineage OS, moet nog even geduld hebben, want er zijn nog geen snapshots van de fork online. Ondertussen heeft al wel iemand snapshots van CyanogenMod voor alle apparaten gearchiveerd. Zo kun je je systeem nog upgraden naar de recentste versie.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Linux

Tags: android, open source, cyanogenmod, cyanogen, kondik, lineage os, steve kondik