abonneren

Budgie Remix wordt officiële Ubuntu-smaak

Budgie Remix, een op Ubuntu gebaseerde Linux-distributie met de desktopomgeving Budgie, is als officiële Ubuntu-smaak geaccepteerd. De naam verandert in Ubuntu Budgie.

De Linux-distributie Ubuntu heeft een aantal smaken ('flavours'), distributies die Ubuntu als hun basis gebruiken en significant bijdragen aan het project. Enkele dagen geleden gooiden de ontwikkelaars van een van die smaken, Mythbuntu, de handdoek in de ring. Maar geen nood, er komt weer een nieuwe smaak bij: Ubuntu Budgie.

Unaniem aanvaard

Ubuntu Budgie is de nieuwe naam nu het Ubuntu Technical Board unaniem de distributie Budgie Remix als Ubuntu-smaak heeft aanvaard. Centraal in de distributie staat de desktopomgeving Budgie, origineel ontwikkeld voor de distributie Solus.

De eerste release van Budgie Remix was versie 16.04, en onlangs kwam versie 16.10 uit. De eerste officiële release onder de nieuwe naam zal Ubuntu Budgie 17.04 zijn, in april 2017.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Linux

Tags: Linux, open source, Ubuntu, budgie remix, budgie, ubuntu budgie

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord