abonneren

Arduino focust op het Internet of Things

Met het nieuw ontwikkelbordje MKR1000 richt het Arduino-project zich op het Internet of Things. Het bordje combineert de functionaliteit van de Arduino Zero met de connectiviteit van een WiFi Shield.

De MKR1000, die eind 2015 werd voorgesteld, is nu te koop voor € 31. Het hart van het ontwikkelbordje bestaat uit de Atmel ATSAMW25, een 32-bit ARM-microcontroller met low power 2,4 GHz IEEE 802.11 b/g/n WiFi en een cryptochip voor veilige communicatie.

De Arduino/Genuino MKR1000 werkt op een batterij of een externe 5 V-voeding die de Li-Po-batterij oplaadt. Tussen beide stroombronnen overschakelen kan automatisch. In tegenstelling tot de meeste andere Arduino- en Genuino-bordjes draait de MKR1000 op 3,3 V.

Internet of Things

De MKR1000 is speciaal ontwikkeld voor wie met weinig ervaring toepassingen wil creëren voor het Internet of Things. Op de website van Arduino staat een Getting started gids, evenals tutorials over audio, de realtime klok en WiFi, veilige webverbindingen met ssl en de werking van de batterij.

Het Arduino-project heeft ook een nieuwe website over het IoT opgezet. Daarop staat onder andere het IoT Manifesto waarin de ontwikkelaars ijveren voor een "open, duurzaam en eerlijk" Internet of Things: met opensourceproducten, geen wegwerpontwerpen en zonder de gebruikers te bespioneren. De website maakt deel uit van het nieuwe Arduino Create, een webgebaseerd platform om Arduino-code te schrijven.

Ontdek meer over het Internet of Things op de IoT Tech Day 2016, met als mediapartners onder andere PCM en Linux Magazine.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Linux

Tags: open source, Internet Of Things, Iot, genuino, arduino, mkr1000

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord