}
abonneren

SCX-4500

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Test resultaten
  3. Specificaties
Samsung heeft ontdekt dat design verkoopt, en introduceert een tweetal printers, die zij op de markt brengen als “gracieus kunstobject”.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Zeker de Apple computergebruikers maar ook de gewone pc en notebookbezitters kunnen zich met de nieuwe Samsung laseprinters op het bureau onderscheiden.
Bij de nieuwe glanzend zwarte en platte vierkante apparaten verbleken alle bestaande saaie witte en grijze printers.
Met de Samsung SCX-4500 een mono-multifunctionele printer zet Samsung de norm op het gebied van modern design.

Hoogglans zwart

De mfp is uitgevoerd in hoogglans pianolak en daarmee wel besmettelijk voor vette vingerafdrukken. Een onopvallend in het deksel verwerkt leddisplay levert de nodige informatie. De SCX-4500 is het mulitifunctionele broertje van de ML-1630 met toegevoegde scanner en vijf enxtra bedieningstoetsen en gebruiksmogelijkheden.

Compact

De SCX-4500 is op papier slechts 5 cm hoger dan de ML-1630 maar in de praktijk is dat verschil nog veel kleiner. In onze test meten we altijd de ruimte die nodig is als het apparaat in gebruik is, dat betekent in dit geval met papier in de opvangbak en dan is het verschil in afmetingen minimaal. De zo gemeten afmetingen zijn niet de kleinste die we ooit hebben gemeten maar wel zeer bescheiden.

Energiezuinig

Ook bescheiden is het energiegebruik van deze printer. Het door ons gemeten en berekende gemiddelde energiegebruik van 56 watt is het laagste tot nu toe. Het energiegebruik in stand-by toestand is met 5 a 6 watt redelijk laag. Zeker als we daarbij in ogenschouw nemen dat de printer toch behoorlijk snel, na 15 seconden zijn eerste pagina aflevert. De gespecificeerde printsnelheid van 16 pagina’s per minuut halen wij niet. Die blijft bij onze praktijkproef steken op ca. 14 ppm toch ook een nette waarde.

Kwaliteit

De printkwaliteit zowel van tekst als afbeeldingen beoordelen wij als goed. De SCX-4500 heeft een cis (Compact Image Scanner) kleurenscanner met een optische resolutie van 600 dpi. Het scannen van een kleurenfoto op A4 formaat op deze resolutie duurt anderhalve minuut. De kwaliteit van deze scan is goed. Kopiëren van een normaal documentje (uiteraard in zwart wit) gaat ook snel in 12 seconden. De meegeleverde scansoftware is eenvoudig te bedienen en heeft ook een goed werkende ocr-functie, waarmee een documentje binnen 45 seconden in ms-word formaat wordt afgeleverd.

Stil

Op het gehoor is de printers mooi stil. De gespecificeerde 45 dBa is beslist niet storend. De tonercassette bevat alle onderhoudsgevoelige onderdelen en is snel en eenvoudig te vervangen. De gemiddelde afdrukprijs komt op 3,55 cent per pagina.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • design
  • energiezuinig
  • stil
  • multifunctioneel
  • in gebruik veel ruimte nodig
Prima eenvoudig te gebruiken zwart-wit laserprinter die voor 100 euro meer veel toegevoegde gebruiksmogelijkheden heeft als multifunctional. Gezien het compacte, moderne strakke ontwerp misstaat deze printer op geen enkel bureau.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Laserprinters

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI