Samsung CLX-3185FW

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Test resultaten
  3. Specificaties
Wellicht verkiest u de snelheid en strakheid van een laserprinter in een all-in-one. In dit geval biedt Samsung een oplossing met de CLX-3185FW. Deze all-in-one lijkt zakelijk, mede dankzij de fax en de documentfeeder die er op zit.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

Naast wifi kan deze all-in-one ook aangesloten worden via ethernet en usb. Wel beschikt de CLX-3185FW maar over één mac-adres, dus ethernet en wifi zijn niet tegelijk te gebruiken. Dit is iets dat vaker voor komt bij all-in-ones met netwerkfunctionaliteit. Netwerk en usb is wel samen te gebruiken waarbij pushscans over het netwerk mogelijk zijn.

Ook is het mogelijk direct te scannen naar de usb-poort en kunt u via een handige knop direct afdrukken wat u op het scherm ziet. Om de aansluiting via wifi gemakkelijker te maken, wordt ook wps ondersteund.

Afgedrukte foto's (let op! Geen inkjet fotopapier gebruiken!) zijn prima te gebruiken voor brochures, maar verwacht geen fotokwaliteit. Afgedrukte tekst en grafieken zien er fantastisch uit en dat is het gebied waar deze all-in-one in uitblinkt, ook wat snelheid betreft.

Kijken we naar afbeeldingen op gewoon papier, dan heeft het apparaat de grootste moeite met kleurcontrasten, zoals rode letters op een groene achtergrond. Ook zien we streepvorming.

Wat de afdrukkosten betreft, valt de CLX-3185FW niet goedkoop uit. Voor kostenbesparing hoeft u dus niet over te stappen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • uitstekend voor tekst en grafieken
  • veel mogelijkheden
  • afdrukkosten zijn niet lager dan inkjet
  • kleurcontrasten op normaal papier gaan mis
De CLX-3185FW is een uitstekende all-in-one voor zakelijk gebruik. Serieuze documenten worden razendsnel en mooi afgedrukt. Maar voor afbeeldingen en foto's bent u, ook qua kosten, beter af met een inkjet all-in-one.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Laserprinters

Tags: