abonneren

Phaser 6110

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Test resultaten
Voor deze bijzonder compacte kleurenlaserprinters is altijd wel een plaatsje te vinden. Met 16 ppm in zwart en 4 ppm in kleur een handige printer voor kleine hoeveelheden.

De Xerox Phaser 6110 kleurenlaserprinter heeft een uitermate compacte bouwwijze. De tonercassettes zijn ook heel compact en eenvoudig te verwisselen achter de voorklep van de printer. De printer oogt uiterlijk iets hoekiger dan de mechanisch identieke Samsung CLP300 printer. Deze nieuwe Xerox printer is met een scanner er bovenop ook als uiterst compacte kleuren-mfp te verkrijgen.

Eenvoudig

Het is een zogenaamde four pass printer, waarbij de kleuren een voor een op het papier worden aangebracht.
Dit maakt het een printer voor het snel afdrukken in zwart-wit die ook nog in kleur kan afdrukken. De printer haalt met 15 ppm bijna de gespecificeerde snelheid in zwart. De door ons gemeten gemiddelde snelheid van ruim 6 ppm is niet erg snel. Ook voor het opstarten heef de printer wel wat tijd nodig, de eerste pagina verschijnt gemiddeld na 23 seconden.
Het is een host-based printer ook wel Windows gdi-printer genoemd. Het rekenwerk voor het omzetten van de printopdracht in een bitmap wordt hierbij door de pc gedaan. Dit is bij de huidige pc's met veel rekenkracht nauwelijks een bezwaar en bespaart een relatief dure processor in de printer. De printer heeft zowel een usb- als een netwerk-aansluiting.

Afdrukkwaliteit

De printkwaliteit is prima voor tekst en plaatjes. De kleurenfoto's zijn met wat streperigheid wel wat minder en zwart-wit foto's hebben een beetje een kleurzweem. Toch beoordelen we de gemiddelde afdrukkwaliteit met redelijk.

Toner

De afdrukkosten zijn met een door ons berekende gemiddelde prijs van 10 cent per pagina aan de hoge kant, maar niet extreem in vergelijking tot andere kleurenlasers.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Compact
  • Eenvoud
  • Netwerk
  • Verbruikskosten
Door zijn afmetingen en eenvoud een bijzonder aantrekkelijke kleurenlaserprinter. Met de printkosten een redelijk alternatief voor inkjetprinters, op plaatsen waar relatief weinig geprint wordt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Laserprinters

Tags:

Laatste reactie