abonneren

ML-1630

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Test resultaten
  3. > Specificaties
Design verkoopt. Samsung heeft dit nu ook ontdekt en introduceert een monochrone laserprinter, die zij op de markt brengt als “gracieus kunstobject”.

Zeker de Apple computergebruikers maar ook de gewone pc en notebookbezitters kunnen zich met de nieuwe Samsung laserprinter op het bureau onderscheiden.
Bij de nieuwe glanzend zwarte en platte vierkante apparaten verbleken alle bestaande saaie witte en grijze printers.
Met de Samsung ML-1630 en de vergelijkbare multifunctionele Samsung SCX-4500 respectievelijk een mono-laserprinter en een mono-multifunctionele printer zet Samsung de norm op het gebied van modern design.

Hoogglans zwart


De Samsung ML-1630 is uitgevoerd in hoogglans pianolak en daarmee wel besmettelijk voor vette vingerafdrukken. Een onopvallend in het deksel verwerkt leddisplay levert de nodige informatie. We meten altijd de benodigde ruimte als de printer in gebruik is. De zo gemeten afmetingen zijn niet de kleinste die we ooit hebben gemeten maar wel zeer bescheiden.

Snel en zuinig.


Ook bescheiden is het energiegebruik van deze printer. Het door ons gemeten en berekende gemiddelde energiegebruik van 56 watt is het laagste tot nu toe. Het energiegebruik in stand-by toestand is met 5 a 6 watt redelijk laag. Zeker als we daarbij in ogenschouw nemen dat de printer toch behoorlijk snel, na 15 seconden zijn eerste pagina aflevert. De gespecificeerde printsnelheid van 16 pagina’s per minuut halen wij niet. Die blijft bij onze praktijkproef steken op ca. 14 ppm toch ook een nette waarde.

Kwaliteit

De printkwaliteit zowel van tekst als afbeeldingen beoordelen wij als goed.
Op het gehoor zijn de printers mooi stil. De gespecificeerde 45 dBa is beslist niet storend. De tonercassette bevat alle onderhoudsgevoelige onderdelen en is snel en eenvoudig te vervangen. De gemiddelde afdrukprijs komt op 3,55 cent per pagina.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • design
  • energiezuinig
  • stil
  • in gebruik veel ruimte nodig
Prima eenvoudig te gebruiken zwart-wit laserprinter. Gezien het compacte, moderne strakke ontwerp misstaat deze printer op geen enkel bureau.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Laserprinters

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie