abonneren

MagiColor 2530DL

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Test resultaten
Een compacte en gebruikersvriendelijke kleurenlaserprinter voor iedereen. Met pictbridge direct fotoprinten zonder tussenkomst van een pc, maakt deze printer bijzonder veelzijdig.

De Minolta Magicolor 2530DL is een veelzijdige printer dankzij een usb- en netwerkaansluiting eenvoudig te installeren en te gebruiken. Het is een host based (gdi) printer met driver ondersteuning voor zowel Windows Mac OS X en Linux.

Snelheid


Het is een four pass printer die 20 pagina’s per minuut afdrukt in zwart en vijf in kleur.
Dit maakt het een printer in de categorie voor het snel afdrukken in zwart-wit en af en toe ook nog in kleur. De door ons gemeten gemiddelde snelheid met 9 ppm is heel behoorlijk. Ook opstarten doet hij snel, de eerste pagina verschijnt gemiddeld al na 9 seconden.

Afdrukkwaliteit


De printerkwaliteit is over het algemeen goed. Wel is er een lichte kleurzweem en sterk rasterpatroon op grijstinten. De tekst- en fotoafdrukkwaliteit is goed.
Handig is de ingebouwde pictbridge direct print functie. Zonder tussenkomst van een pc drukt u rechtstreeks foto’s af van een digitale camera aangesloten op de usb-poort aan de voorkant van de printer. De afdruk is met de standaard hoeveelheid geheugen beperkt tot een halve A4-pagina. Voor de volledige pictbridge-functionaliteit is 128 MB extra geheugen nodig.

Toner

De printer wordt standaard geleverd met cartridges met een capaciteit van 1500 pagina’s. Er zijn ook cartridges te verkrijgen met een capaciteit van 4500 pagina’s. Op basis van de kosten hiervan hebben wij de gemiddelde paginaprijs berekend van ruim 10 cent per pagina, niet echt bijzonder goedkoop.

Enkelzijdig


Helaas is er geen ondersteuning voor handmatig dubbelzijdig afdrukken, zodat een A5-boekje er ook niet inzit. Het energiegebruik is voor deze categorie redelijk gemiddeld.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Snel zwart-wit printen
  • Pictbridge
  • Netwerk
  • Geen ondersteuning voor dubbelzijdig printen
Een compacte handige printer met goede tekst-en fotoprintkwaliteit. Pictbridge fotoprinten maakt de printer bijzonder.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Laserprinters

Tags: