Lexmark C540n

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Test resultaten
  3. Specificaties
De C540n van Lexmark zit net tussen een kantoorprinter en consumentenprinter in. Dit uit zich meteen in het ferme voorkomen. Met een gewicht van 21 kilo is dit een zware jongen.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

Ook ziet de Lexmark C540n er niet heel erg mooi uit. Het apparaat beschikt over een scherm en uiteraard ook over een netwerk- en usb-aansluiting. Draadloos in het netwerk hangen is alleen mogelijk met een optionele dongle.

Hij heeft wel een papierlade met een zeer hoge capaciteit, namelijk 250 vel. Toch handig als je regelmatig grote documenten afdrukt. Daarbij is het mogelijk om er nog een extra lade onder te hangen, waarmee je deze toch al forse capaciteit ook nog eens behoorlijk kunt verhogen.

Qua snelheid hebben we niks over deze laserprinter te klagen. Tien pagina's tekst gooit de C540N er in 36 seconden uit (40 seconden als je rekent vanaf het geven van de opdracht). In dit testveld hebben we dit nog niet sneller gezien. Bij het afdrukken van een A4-foto laat de C540N echter behoorlijk wat punten liggen. Dit verloopt erg traag. Het resultaat van het afdrukken van onze testfoto mag er overigens wel zijn, al heeft de C540N wel wat moeite met de kleurmenging bij de huidtinten en laat hij zo hier en daar ook steken vallen bij de zwartweergave. Het contrast is over het algemeen wel in orde.

Op het gebied van energieverbruik is deze printer een veelvraat. Een verbruik van 15 watt in standby en zelfs 30 watt in idle-modus (als de printer niet aan het printen is, maar wel aanstaat en niet in standby staat) is echt veel te hoog.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • snel afdrukken van documenten
  • hoge capaciteit papierinvoerlade
  • traag met afdrukken foto's
  • vreet energie
Als je veel documenten afdrukt waarbij ook snelheid belangrijk is, dan is de Lexmark C540n een interessante printer. Wel moet je rekening houden met zijn energieverbruik.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Laserprinters

Tags: