HP LaserJet Pro CP 1525nw

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Test resultaten
  3. Specificaties
Met een gemiddelde prijs van 260 euro is de CP1525nw van HP een vrij dure consumenten laserprinter. Met zo'n aanschafprijs worden wel bepaalde verwachtingen geschept.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

Het is geen probleem als een printer duur is, maar daar moet je wel iets voor terugkrijgen. De eerste indruk van deze HP-printer is in elk geval prima. Alles voelt zeer solide aan, alle aansluitingen die je nodig hebt (ook draadloos) zijn aanwezig en je kunt via een klepje aan de zijkant eenvoudig extra werkgeheugen bijprikken.

Het plaatsen van de toners gaat bij deze HP-printer eenvoudiger dan bij andere laserprinters. Trek een klepje open en je ziet een handgreep waarmee je een la naar buiten trekt waarin de cartridges zitten. Op deze manier heb je praktisch altijd toegang tot de cartridges.

We kunnen ons overigens goed voorstellen dat je na aanschaf van deze printer overgaat tot de aanschaf van extra werkgeheugen. In de standaarduitvoering is de CP1525nw namelijk vrij traag. Dat valt toch wel een beetje tegen. Hij doet bijvoorbeeld ruim 20 seconden langer over het afdrukken van tien pagina's tekst dan bijvoorbeeld de goedkopere Brother HL-3070CW. Zeker als je bedenkt dat laserprinters toch vaak gebruikt worden om grotere documenten af te drukken, is dat niet al te best.

Breid je het geheugen uit van 128 MB naar de maximale capaciteit van 384 MB, dan gaat het allemaal hopelijk iets sneller. Maar een snelle zoektocht op internet leert dat dit extra geheugen behoorlijk duur kan zijn. We zien 'aanbiedingen' voorbijkomen van enkele honderden euro's.

Het afdrukken van een A4-foto duurt ook behoorlijk lang, maar het wachten op onze testfoto is niet tevergeefs. De afdruk ziet er fraai uit. Wel overdrijft HP de kleurdiepte in zwart, waardoor alle contrast in het zwart is verdwenen. Dit is jammer, want voor de rest ziet de foto er prima uit. Veel beter dan dit hebben we tot nu toe niet gezien bij laserprinters.

Deze LaserJet gebruikt voor zijn werkzaamheden overigens wel redelijk wat energie. Hij zit op dit vlak aan de bovenkant van de middenmoot.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • mooie foto's
  • zeer goede afdrukkwaliteit
  • traag
  • geheugenuitbreiding is duur
De HP LaserJet Pro CP 1525nw is een prijzige laserprinter die zonder geheugenuitbreiding redelijk wat geduld vergt. Echter produceert hij wel hele mooie afdrukken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Laserprinters

Tags: