Epson Aculaser C1750N

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Test resultaten
  3. Specificaties
De Epson Aculaser C1750N weegt slechts 10,6 kilo. Dat is niet veel voor een laserprinter. Zal hij ondanks zijn lichte gewicht wel zwaar werk kunnen verrichten?
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Zoals we al zagen bij de Brother HL-3070CW, zegt gewicht vaak iets over degelijkheid. Bij Epson geldt dit helaas ook, en we zijn dan ook niet te spreken over zijn stevigheid. De papierinvoer is ronduit gammel en ook het klepje bovenop, dat de uitvoerbak afdekt, voelt meer als het deksel van een boterhamtrommeltje. De klep aan de zijkant, die toegang biedt tot de zeer eenvoudig te verwisselen cartridges (mits het apparaat vrijstaat), voelt ook niet degelijk aan. Kortom, het lijkt erop alsof er niet al te veel is uitgegeven aan materiaal voor deze printer.

De Aculaser C1750N moet het stellen zonder draadloze verbindingsmogelijkheid. Daar staat tegenover dat de printer wel een ethernetaansluiting heeft, dus het is iets eenvoudiger om deze printer in het netwerk te integreren. Een usb2.0-aansluiting ontbreekt uiteraard ook niet. De C1750N beschikt daarnaast over een verrassend goed scherm met uitstekende kijkhoeken.

Waar deze laserprinter echter vooral in uitblinkt, zijn de prestaties. Zo haalt deze printer de beste score in onze afdruktest bij een koude start. Aangezien laserprinters op moeten warmen, verschillen de scores bij deze test vaak behoorlijk. Een A4-foto is bij deze printer slechts in 7 seconden afgedrukt. Dat is echt heel erg snel. Daar komt ook nog bij dat onze testfoto er bij deze printer zeer goed uitziet. Het enige wat we erop aan te merken hebben, is dat huidtinten en zwarttinten net niet goed genoeg worden weergegeven. Het is natuurlijk nog altijd niet zo mooi als een afdruk uit een inkjetprinter, maar het kan er zeer goed mee door.

Wat betreft stroomverbruik zit de C1750N in de middenmoot. Het kan dus zuiniger, maar het is geen stroomvreter.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • snel
  • zeer goede afdrukkwaliteit
  • licht
  • gammel
  • geen wifi ondersteuning
De Epson AcuLaser is best een hele aardige laserprinter. Hij drukt snel goed uitziende documenten af en hij is door zijn lichte gewicht gemakkelijk te verplaatsen, mocht het nodig zijn. Jammer alleen dat het allemaal zo gammel aanvoelt.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Laserprinters

Tags: