De beste all-in-one printers getest

beste all-in-one printers

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Lees verder op pagina 2: Epson en HP

Epson WorkForce Pro WF-4730DTWF

beste all-in-one printers

Deze kubusvormige all-in-one oogt als een echte kantoormachine en is in de fabriek verpakt in een stevige plastic zak met twee handvatten. Daarmee haalt één persoon hem gemakkelijk uit zijn doos. Behalve de twee invoerlades (met geïntegreerde uitvoerlade) zijn er geen onderdelen die uit de kubus steken. Niettemin neemt het apparaat flink wat ruimte in beslag. In de adf passen maximaal 35 vellen papier.

Het aanraakgevoelige 6,8cm-kleurenscherm trek je naar boven voor een gemakkelijkere zichtbaarheid. Grote pictogrammen geven toegang tot de hoofdfuncties, terwijl kleinere pictogrammen dienen voor instellingen, status en updates. Het werkt allemaal logisch en gebruiksvriendelijk.

De Epson DuraBrite Ultra-inkt heeft een opgegeven levensduur voor fotoafdrukken van 105 jaar. De ingebruikname is simpel. Kies de standaardinstellingen voor datum, tijd etc. Installeer de vier meegeleverde startcartridges: instructies hiervoor verschijnen op het lcd-scherm. Het totale proces duurt een minuut of zes. Installeer de meegeleverde cd of download de Epson Install Navi-software van de website.

Deze downloadt en installeert de printer- en scannerdrivers, en hulpprogramma’s zoals Epson NetPrint, Epson Fax Utility en Firmware Updater. Achteraf kun je via deze toepassing ook andere nuttige software installeren zoals ocr- en pdf-extensies voor de Epson Scan-software, Easy Photo Print, E-Web Print en MyEpson Portal-ondersteunings- en probleemoplossingssoftware.

Deze aio werkt naar keuze via usb, ethernet of draadloos. De software vindt de printer als het goed is automatisch en na een succesvolle installatie wordt voor de zekerheid een testpagina afgedrukt.

Als je de printer registreert bij Epson Connect kun je afdrukken en scannen vanaf elke locatie met een internetverbinding, direct via ‘remote printing’ of indirect door documenten naar de printer te e-mailen. Het is dan ook mogelijk documenten te scannen naar Box, Dropbox, Evernote, Google Drive, Microsoft OneDrive en e-mail.

Via de Epson iPrint-app voor Android en iOS kan dit dan ook op een mobiel apparaat. Verder kan men scannen naar extern opslagmedium dat aangesloten is op de usb-hostpoort aan de voorkant.

Epson WorkForce Pro WF-4730DTWF

Prijs: €199,-
Website: epson.nl
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Gebruiksvriendelijk
 • Snel
 • Ook ethernetpoort
 • Minpunten
 • Volledig van plastic
 • Vrij fors formaat
 • Matige fotokwaliteit

HP OfficeJet Pro 7720

beste all-in-one printers

Deze kloeke machine, méér dan een halve meter breed en 15 kg zwaar, past omwille van zijn omvang en gewicht eerder in een kantoor dan in een woonkamer. Je moet met z’n tweeën zijn om hem uit zijn doos te halen. In de praktijk valt dit klusje mee, omdat de aio verpakt is in een plastic zak met een handvat aan elk uiteinde, waarmee je het geheel in één keer uit de doos trekt.

Het wit-zwarte design oogt strak en modern. Behalve de invoerlade (met geïntegreerde uitvoerlade) zijn er geen delen die aan de zijkanten uitsteken. Het aanraakgevoelige 6,75cm-kleurenscherm waarmee je alles bedient, klap je desgewenst naar boven voor beter zicht en makkelijkere bediening. #De belangrijkste functies gaan schuil achter grote pictogrammen, terwijl instellingen, statusinformatie en firmware-updates bereikbaar zijn via kleinere pictogrammen.#

Dit apparaat print, scant en kopieert ook in A3-formaat. In de adf voor 35 vellen past echter maximaal A4-papier. A3’s kopieer je handmatig door de adf-klep open te klappen en het blad op de glasplaat te leggen. Automatisch dubbelzijdig printen kan ook alleen tot A4-formaat. De HP-inkt, die ook verkrijgbaar is in gunstig geprijsde XL-cartridges, is bestand tegen water, vegen, licht en markeerstiften.

Deze aio werkt naar keuze via usb, ethernet of draadloos. De software is meegeleverd op cd of download je hier. Installeer de HP EasyStart-software en laat die de printer automatisch vinden. Registreer jezelf, als je dit niet doet heb je geen recht op de driejarige garantie. Vervolgens wordt automatisch gezocht naar de juiste software: er is keuze tussen HP Smart, volledige aio-software of alleen de basisstuurprogramma’s. Installeer je de printer op een Windows 10-pc, dan is de HP Smart-app de aanbevolen keuze.

De HP Smart-app geeft informatie over de printer en het inktniveau, laat je de belangrijkste instellingen wijzigen en wordt uiteraard gebruikt om te printen en te scannen. #Wil je ook faxen, dan kun je vanuit HP Smart de noodzakelijke HP Universal Fax Driver installeren.# Optioneel kun je HP Connected inschakelen, een clouddienst die het mogelijk maakt om vanaf elke locatie met een internetverbinding te printen, te scannen en informatie te delen.

Deze aio heeft een uniek e-mailadres en je kunt afdrukken door een e-mail te sturen. Omgekeerd is het mogelijk om direct scans te e-mailen. Via HP Mobiel Printen druk je documenten en foto’s af vanaf mobiele apparaten.

Bij problemen, zoals een papierverstopping, voert de printer telkens een zelfcontrole uit, die soms minutenlang duurt en niet onderbroken kan worden. Misschien veilig, maar wel irritant. Ook vervelend: als je een kopieeropdracht annuleert, trekt de adf alle vellen door de machine zonder ze te kopiëren in plaats van de kopieeropdracht gewoon direct te stoppen.

HP OfficeJet Pro 7720

Prijs: €165,-
Website: hp.com
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Gebruiksvriendelijk
 • Goede printkwaliteit
 • Behoorlijk snel
 • Minpunten
 • Volledig van plastic
 • Omvangrijk
 • Soms minutenlange zelfdiagnose

Conclusie

Alle geteste apparaten scoren in de kwaliteitstesten bijna een acht en zijn dus behoorlijk goede printers. Er moet er één de winnaar zijn en dat is met lichte voorsprong de compleet uitgeruste HP OfficeJet Pro 7720, onze PCM Best Getest. Nipt tweede is de iets compactere Epson WorkForce Pro WF-4730DTWF. Die is de allersnelste, maar blijft wat achter bij de rest van het testveld wat betreft de print- en scankwaliteit, vooral van foto’s. Houden we ook rekening met de gebruikskosten dan is de Brother DCP-J785DW een onklopbare Slimme Koop (ook al is-ie in aanschafprijs duurder).

Geschreven door: jozef-schildermans op

Category: Review, Laserprinters

Tags: hp, printer, epson, kantoor, canon, brother