abonneren

Color LaserJet 2605dn

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Test resultaten
Deze kleinzakelijke kleurenlaserprinter is, compleet met ingebouwde netwerkvoorziening, vooral bedoeld voor het gedeelde gebruik in het mkb en werkgroepen.

De printer is standaard voorzien van een volwaardige netwerkaansluiting waarmee de printer zelfstandig kan worden gedeeld door de netwerkgebruikers. De printer ondersteunt daarbij zowel pcl6 als postscript. Het rekenwerk wordt bij dit soort printers in de printer gedaan, wat in dit geval tot gevolg heeft dat de eerste pagina gemiddeld pas na 15 seconden uit de printer komt. De overall snelheid is behoorlijk met een door ons gemeten gemiddelde snelheid van 8 ppm.

Dubbelzijdig

De door ons geteste uitvoering is standaard voorzien van een duplex unit zodat met dubbelzijdig afdrukken papier kan worden bespaard. Ook het afdrukken van een A5-boekje op A4-papier is met deze printer heel eenvoudig.

Afdrukkwaliteit

Hoewel de printerengine hetzelfde is als bij de goedkopere HP Color Laserjet 1600, is de afdrukkwaliteit op een aantal punten een stuk beter en beoordelen we als zeer goed. Uiterlijk is het verschil met de goedkope instapprinter de HP Color Laserjet 1600 minimaal, de printer is maar een paar cm3 groter. Wel is het energiegebruik wat hoger.

Gebruiksgemak

Deze printer heeft net als de HP 1600 een display met een bedieningspaneeltje voor het weergeven van (toner)statusinformatie en veranderen van instellingen.
Het installeren van de printersoftware is heel gemakkelijk. De software vindt de printer zelf op het netwerk. Voor de liefhebbers levert HP ook nog de HP Photosmart premier suite mee voor het eenvoudig beheren en manipuleren en afdrukken van foto’s.

Toner

Met de gebruikte gecombineerde drum/tonercassettes is ook het installeren en vervangen van de toner dankzij het toegankelijke gemakkelijk te openen en deksel aan de voorkant echt heel eenvoudig. Het voordeel van de gecombineerde drum/toner is dat de belangrijke onderdelen die van invloed zijn op de afdrukkwaliteit gelijk met de toner vervangen worden, zodat een optimale afdrukkwaliteit is verzekerd. De nadeligheid voor het milieu kan eenvoudig worden gecompenseerd door de cartridges in te leveren voor recycling.
De prijs van de tonercartridges door ons omgerekend naar een gemiddelde paginaprijs van 8,7 cent, is in deze goedkope printercategorie concurrerend maar er zijn goedkopere printers.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Mogelijkheden
  • Duplex
  • Stil
  • Relatief trage start
Een uitstekende veelzijdige netwerkprinter met goede afdrukkwaliteit. Dankzij een redelijk aanschafprijs en redelijke verbruikskosten heeft de printer een goede prijs/prestatieverhouding.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Laserprinters

Tags: