abonneren

CLX-2160

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Test resultaten
Ruimte zeker in kleine kantoren is vaak schaars. Met nieuwe Samsung CLX-2160 heeft u een multifunctionele kleurenlaserprinter die nauwelijks groter is een single functie printer en deze past dan ook op elk bureau.

De CLX2160 is een zogenaamde drie in een printer. Printen, scannen en kopiëren. Net als zijn enkelvoudige printer broertje, de Samsung CLP300, één van de kleinste kleuren laserprinters van dit moment. De nieuwe all in one combineert een bijzonder compact printmechanisme met kleine heel eenvoudig te verwisselen toner-cartridges, compact samen gebouwd met een 600 dpi a4-formaat cis-scanner.

Snelheid

De door ons gemeten afdruksnelheid van 15 ppm zwart/wit en 3,9 ppm in kleur met een gemiddelde van ruim 6 ppm komt dicht bij de gespecificeerde afdruksnelheid. De printer warmt redelijk snel op en levert bij een start uit standbij zijn eerste pagina in 41 sec.

Kopiëren

Kopiëren kan uiteraard zonder tussenkomst van de pc. Scannen daar heb je de pc nog wel voor nodig, maar zowel tekst als foto’s zijn behoorlijk snel in een goede kwaliteit gescand. De meegeleverde scansoftware is overzichtelijk en eenvoudig in gebruik. Het scannen en herkennen van tekst (OCR) gaat bij deze Samsung ook uitstekend.

Kwaliteit

Nog tamelijk zeldzaam bij laserprinters is dat dit apparaat is uitgerust met een extra usb aansluiting aan de voorkant voor het rechtstreeks afdrukken van foto’s van een digitale camera via het pictbridge protocol. De afdrukkwaliteit van foto’s betitelen wij met redelijk. De tekstkwaliteit is ook redelijk goed een beetje aan de vette kant.

Bediening

Het bedieningsgemak van de ze all-in-one is prima. Handig is ook de one touch Id-copy-knop. Met drie keer drukken op een knop kopieert u twee kanten van een identiteitsbewijs of id-card, in één keer op één velletje papier.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Compact
  • Eenvoudig
  • Printkosten
Een aantrekkelijk apparaat dat met de extra functionaliteit veel gebruiksmogelijkheden toevoegt voor € 150 prijsverschil. Wel zijn de printkosten nog behoorlijk hoog. Een veelprinter is beter af met een duurder apparaat.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Laserprinters

Tags: