Canon LBP-7018C

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Test resultaten
De Canon i-Sensys LBP-7018C is met afstand de goedkoopste recente kleurenlaserprinter die je op de markt kan vinden. Voor nog geen 140 euro heb je deze al in je bezit.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Door zijn lage prijs is onze eerste reactie te gaan kijken wat er allemaal mist op dit model. Dat prijsverschil moet toch immers ergens vandaan komen.
Als we kijken naar aansluitingen, dan valt als eerste op dat deze printer geen netwerkmogelijkheden heeft. Je kunt deze printer dus alleen gebruiken als usb-printer. Wil je hem als netwerkprinter gebruiken, dan moet je beschikken over een router met een printerserver aan boord of een accesspoint als de Airport Express van Apple met een usb-aansluiting. Iets anders dat ontbreekt op deze printer, is een schermpje. Maar aangezien je dit waarschijnlijk toch niet zo vaak gebruikt, vinden we het geen groot gemis.


Het plaatsen van toners doe je weliswaar ook niet vaak, maar dit gaat op een dusdanig bijzondere manier dat het het vermelden waard is. De printer moet namelijk eerst de juiste toner (die je selecteert in de meegeleverde software) 'ophalen', waarna deze gepresenteerd wordt onder een klepje. Nu kun je hem vervangen. Wil je daarna nog een toner vervangen, dan moet de eerste toner eerst terug op zijn plek zijn en gekalibreerd worden. Daarna pas kun je de volgende toner selecteren en vervangen. Het lijkt erop dat de toners dus op een carrousel zitten. Een beetje omslachtig.

De LBP-7018C heeft echter ook behoorlijk wat positieve punten. Zo is deze printer veruit de zuinigste van allemaal. De afdruksnelheid in onze tests is ook helemaal niet slecht, al doet hij wel vrij lang over het opstarten. Hij is sneller dan de bijna twee keer zo dure HP LaserJet Pro CP1525nw, een prima prestatie. De afdruk van onze testfoto op normaal papier is redelijk, maar echt heel erg mooi is een fotoafdruk op normaal papier niet. De kleuren zijn veel te verzadigd, wat zich uit in een rode gloed over de foto die met name bij huidtinten goed zichtbaar is.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • goedkoop
  • energiezuinig
  • snel
  • geen netwerkmogelijkheden
  • toners vervangen gaat omslachtig
De Canon i-Sensys LBP-7018C heeft weinig aansluitingen en mogelijkheden. Daarentegen kost hij ook heel erg weinig, terwijl de testresultaten behoorlijk goed zijn en hij heel erg zuinig is. Voor wie een usb laserprinter zoekt, is de LBP-7018C een beste koop.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Laserprinters

Tags: