abonneren

C8600n

De C8600n van Oki drukt uiterst snel A3-afdrukken af. In foto's neigen de huidtonen wel teveel naar het rood.

OKI's C8600n is een goedkope en snelle A3-printer. Met een prijs van 1850 euro is de printer verrassend goedkoop voor een apparaat in deze prestatieklasse en ook in de vervolgkosten toont de OKI zich met 2,2 cent per A4-afdruk zeer zuinig. 36 maanden on-site garantie ronden het geheel netjes af.

De snelheid van de printer, die nauwelijks groter is dan het A4-model C5600, maakt zowel bij het afdrukken van A4 als A3 indruk op ons. Bij het afdrukken van tekst mag de afdrukkwaliteit zeer goed genoemd worden, bij fotoafdrukken presteert de C8600 wat slechter: huidtonen zijn overduidelijk aan de rode kant. Kleurechtheid is sowieso een bekend probleem bij Oki-printers. Hoe dan ook, beelden en grafieken zien er voor een LED-printer zeer levendig uit.

Het papiermanagement van de door ons geteste variant is niet geschikt voor op kantoor. Wanneer het afdrukformaat niet overeenkomt met het papier in de lade, dan moet u naar de printer lopen om daar de afdrukopdracht af te breken of het 'verkeerde' formaat goed te keuren. Een tweede papiercassette voor 250 euro valt dan ook ten zeerste aan te raden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Behoorlijk snelle printer
  • Goedkoopste in zijn klasse
  • Slechts één papiercassette
  • Matige kleurechtheid
De Oki-printer is de goedkoopste printer in zijn prestatieklasse. Wie een klein budget heeft, kan niet om deze printer heen. U moet dan wel de matige kleurechtheid voor lief nemen en in een tweede papiercassette investeren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Laserprinters

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie