abonneren

C530DN

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Test resultaten
Deze kleurenlaserprinter is een typische printer voor het midden en kleinbedrijf of werkgroepen. Hij is met een gespecificeerde snelheid van 20 ppm behoorlijk snel.

De door ons gemeten gemiddelde snelheid van bijna 14 ppm is wat lager maar toch helemaal niet gek. Bovendien is hij standaard uitgerust met een duplex-unit zodat met dubbelzijdig printen papier bespaard kan worden. Vreemd genoeg ontbreekt de mogelijkheid om A5-boekjes af te drukken op A4-formaat.

Afdrukkwaliteit

De printkwaliteit van zwarte tekst is uitstekend. De kwaliteit van afbeeldingen in zowel grijstinten als in kleur vallen een beetje tegen. De grijstinten hebben een groene kleurzweem en de kleurenfoto’s hebben te harde donkere kleuren.

Installatie

Het installeren van de printer is behoorlijk wat werk. De printer gebruikt gescheiden drums en tonercassettes. De tonercasettes hebben een flink grote capaciteit. Toch is de door ons berekende prijs per pagina met gemiddeld 12 cent per pagina aan de hoge kant. Waarschijnlijk is het beter de printer te gebruiken in een all in contract met een vaste prijs per pagina. Het is een single pass in line printer. Dat wil zeggen dat de printunits voor de vier kleuren in één lijn staan en alle vier de kleuren in een gang op het papier worden aangebracht. Het voordeel hiervan is dat de printer zowel in kleur als zwart-wit vrijwel even snel is.
De printersotware is heel eenvoudig te installeren.

Mogelijkheden

De printer is uitgerust met een ethernet- en usb- aansluiting en is als volwaardige netwerkprinter te gebruiken met ondersteuning van zowel pcl als postscript. De printer heeft een display dat veel informatie geeft met een aantal drukknoppen voor en intuïtieve bediening.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Snel
  • Standaard met duplex
  • Groot
  • Duur
Een snelle printer voor zakelijk gebruik. Zowel de aanschafprijs als de printkosten zijn aan de hoge kant wat de printer vooral geschikt maakt voor contracten met vaste afdrukprijs.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Laserprinters

Tags: