abonneren

C3300n

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Test resultaten
Oki introduceert de nieuwe C3300n. Met bescheiden afmetingen en redelijke prijs lijkt het een aantrekkelijke printer.

None

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Er komen steeds goedkopere kleurenlaserprinters die vaak ook nog compacter worden. Ook Oki gaat mee in deze ontwikkeling met de nieuwe C3000 serie kleurenlaserprinters. Deze zijn een stuk compacter dan zijn voorgangers. De door ons geteste Oki C3300n is weliswaar niet de allergoedkoopst printer maar heeft toch een aantrekkelijke aankoopprijs van nog net geen 500 euro.

De Oki C3300 is een zogenaamd in-line printer met vier kleurenunits in een lijn. De kleuren worden in één gang op het papier gebracht, waardoor er minder verschil is tussen het printen in kleur of zwart. Het is knap dat Oki deze techniek in een relatief bescheiden kast weet te proppen met afmetingen van 29x37.2x47.8 cm. Wat vooral te danken zal zijn aan de behoorlijk gekrompen tonercartridges.

In de test haalt de printer een snelheid van 13 ppm zwart/wit en 9 ppm in kleur. Een gemeten gemiddelde snelheid van 11 ppm voor alle verschillende documenten die we uitprinten noemen wij goed. De gemiddelde opstarttijd van 22 seconden is echter niet bepaald snel. De kwaliteit van de afdrukken ook die van kleurenfoto’s is bijzonder goed.

De toner-cartridges gaan voor zowel kleur als zwart/wit 1000 pagina’s mee. Gemiddeld komt de door ons op basis van de prijsopgave van de verbruiksartikelen van Oki berekende paginaprijs uit op €0.16. Dit is niet goedkoop en flink wat duurder dan bij andere laserprinters in dezelfde prijsklasse. Voor wie niet veel print is een snelle en goede inkjet-printer gunstiger in kosten.

De aansluitingen zijn usb en netwerk. De software werkt goed en de printer is zo gevonden en geïnstalleerd op het netwerk. Er is handige software voor bijvoorbeeld het printen van visitekaartjes.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • hoge kwaliteit
  • usb en netwerk aansluiting
  • Duur in gebruik
Compacte kleurenlaser met uitstekende printkwaliteit maar wel een beetje duur in gebruik

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Laserprinters

Tags: