Brother HL-3070CW

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Test resultaten
De Brother HL-3070CW is één van de weinige led-printers in deze prijsklasse. Qua afmetingen is hij vrij diep, al is het verschil met de concurrentie niet dermate groot dat het snel iets uitmaakt bij de beslissing of je het apparaat al dan niet aanschaft.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten

Het is tevens een vrij zware all-in-one laserprinter, maar hij is met 19 kilo nog altijd niet zo zwaar dat hij door tafels heen zal zakken. Een voordeel hiervan is dat de behuizing echt solide oogt en aanvoelt. Zelfs de papierlade is goed stevig.

Op het gebied van aansluitingen biedt deze printer je de mogelijkheid om via usb of via het netwerk te printen. Dit laatste kan zelfs draadloos. Verbinding maken met de router kan heel eenvoudig via wps. Wat echter opvalt aan deze printer als het gaat om aansluitingen, is de compatibiliteit met PictBridge, waarmee je foto's van een digitale camera rechtstreeks op de printer kunt afdrukken. Dit valt vooral op, omdat de HL-3070CW onze testfoto erg lelijk afdrukt. Er hangt een gele waas over de foto. Via het lcd-schermpje op de printer kun je weliswaar enkele instellingen aanpassen die ervoor zorgen dat de kleurenafdrukken er zo mooi mogelijk uitkomen, maar dat helpt bij deze printer niet echt. Het blijft niet mooi vergeleken met andere printers.

Het lcd-schermpje op deze printer zit er puur voor de instellingen en niet voor de bediening. Het is dus ook niet erg dat het een monochroom schermpje is met een vrij matige kijkhoek. Een groot pluspunt van deze printer is de snelheid waarmee hij zijn werk doet. Waar andere printers op dit punt hier en daar nog wel eens een steekje laten vallen, scoort de Brother HL-3070CW overal goed tot zeer goed. Vooral de snelheid bij het afdrukken van ons testdocument - 4 pagina's met tekst, foto's en kleur - was zo afgedrukt.

Je kunt het werkgeheugen van deze printer ook nog uitbreiden als je wilt, waarmee hij in theorie nog sneller wordt. Als laatste merken we op dat deze Brother redelijk energiezuinig is, vooral als we kijken naar de pieken en wanneer de printer actief bezig is.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • snel
  • stevig en solide
  • veel aansluitmogelijkheden
  • groot en zwaar
  • foto's worden lelijk afgedrukt
De Brother HL-3070CW is vooral een hele snelle printer die vooral geschikt is voor het afdrukken van tekstdocumenten. Voor afbeeldingen en foto's is hij minder geschikt.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Laserprinters

Tags: