abonneren

Aficio GX3050n

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Test resultaten
Ricoh levert met zijn GelSprinter een zakelijke vierkleurenprinter voor werkgroepen en kleine bedrijven. Geen inkjet en geen laser, maar net iets er tussen in.

Ricoh heeft in het prijssegment onder de zeshonderd euro nog geen laserprinters maar timmert aan de weg met hun Gel-printer die zij zelf de naam GelSprinter hebben gegeven. We hebben al eerder de een GelSprinter besproken van Nashuatec. Ricoh levert ze echter zelf ook, zo testen we de Aficio GX3050N; een netwerkvariant.

GelSprinter

De GelSprinter is een soort combinatie van een Inkjet printer en een laserprinter. Het papiertransport is afkomstig van de laserprinters met een degelijke transportband en de printtechniek lijkt het meest op die van een inkjetprinter, maar dan met gel in plaats van inkt. De gel(inkt) zit in makkelijk te vervangen cassettes voor in printer.

Installatie

Het installeren van de printer gaat heel gemakkelijk. Wel heeft hij na het installeren van inkpatronen heel veel tijd nodig voor het doorpompen van de inkt. De printer is als pcl printer en als rasterprinter te benaderen. Wij hebben geen grote verschillen tussen beide aansturingen kunnen ontdekken.

Afdrukkwaliteit

De printkwaliteit is goed en vergelijkbaar met laserprinters, met uitzondering van de kleurenfoto’s. De afdrukkwaliteit daarvan valt ons nogal tegen, met strepen en korreligheid. Hier blijft de printer achter bij zowel de inkjetprinters als de laserprinters.
Met een gemiddelde afdruksnelheid van 2,5 pagina per minuut is hij wel aanzienlijk trager. Dit is een gemiddelde berekend uit al de afdruktijden van alle in onze standaard printertest afgedrukte documenten in de standaard afdrukkwaliteit.
De GelsPrinter kent ook nog een snellere (draft) modus. Dan wordt bij afdrukken op normaal papier de kwaliteit iets minder maar gaat het wel een stuk sneller.
De geteste uitvoering heeft een ingebouwde duplex-unit zo is het dubbelzijdig printen net als het printen van een A5-boekje op A4-papier geen enkel probleem.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Lage kosten
  • Laag energiegebruik
  • Relatief traag
  • Fotokwaliteit
Zowel qua aanschaf als in gebruik is de GelSprinter een goed alternatief die zich kan qua kwaliteit en kosten kan meten met de goedkopere laserprinters.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Laserprinters

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord