abonneren

Aculaser C1100

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Test resultaten
Een compacte, goed ogende kleurenlaserprinter. Een snelle zwart-wit printer waar je ook nog eens kleurenafdrukken mee kunt maken.

De Epson C1100 is een kleurenlaserprinter in categorie printers voor individueel gebruik en kleine werkgroepen. Snel in zwart-wit en ook handig voor kleurenafdrukken.
Het is een compacte four pass printer die 24 pagina’s per minuut afdrukt in zwart en vijf in kleur. Zo is de door ons gemeten gemiddelde snelheid met 11 ppm heel netjes. Ook opstarten doet hij snel de eerste pagina verschijnt gemiddeld al na 9 seconden.

Kwaliteit

De printkwaliteit van zwarte tekst is prima De kleurenafbeeldingen vallen wat tegen, deze zijn wat bleek en contrastarm. Een afbeelding in grijstinten heeft een blauwe kleurzweem.

Veelzijdig

De geteste versie heeft zowel een usb-aansluiting als een parallelle aansluiting, een netwerkaansluiting is optioneel verkrijgbaar.
De printer heeft ondanks de optionele duplex-unit de mogelijkheid om handmatig dubbelzijdig af te drukken en ook een A50-boekje op A4-papier is voor deze printer geen enkel probleem.

Kosten

De printkosten zijn bij deze printer met een gemiddelde van 12 cent per pagina aan de hoge kant. Bij de printer wordt een zwarte tonercartridge met een beperkte capaciteit van 1500 pagina’s geleverd.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Snelle zwart/wit-printer
  • Mogelijkheden
  • Compact
  • Gebruikskosten
Een praktische snelle zwart-wit printer die ook in kleur kan printen, met een redelijke aanschafprijs. De verbruikskosten zijn wel aan de hoge kant.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Laserprinters

Tags: