abonneren

3110cn

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Test resultaten
De Dell 3110cn kleurenlaserprinter is een goede en snelle kleurenlaserprinter voor het mkb of werkgroepen en combineert een gunstige prijs met redelijke verbruikskosten.

Deze printer is de iets duurdere variant van de Dell 3010cn. Van binnen is het wel een heel ander apparaat. Het is een in-line single pass printer. Dat wil zeggen dat de printunits voor de vier kleuren in één lijn staan, in dit geval verticaal. Alle vier de kleuren worden in een gang van het papier op het papier aangebracht. Het voordeel hiervan is dat de printer zowel in kleur als zwart-wit vrijwel even snel is. Deze printer is bij zwart-wit afdrukken met door ons gemeten 23 ppm heel snel en ook in kleur printen doet hij met 16 ppm heel verdienstelijk.

Cartridges

Het voordeel van de toegepaste gecombineerde drum/toner-cassettes is dat de belangrijke onderdelen die van invloed zijn op de afdrukkwaliteit gelijk met de toner vervangen worden, zodat een optimale afdrukkwaliteit is verzekerd. De nadeligheid voor het milieu kan eenvoudig worden gecompenseerd door de cartridges in te leveren voor recycling.

Kwaliteit

De printkwaliteit is goed, alleen jammer is dat je zonder de optionele duplexunit niet handmatig dubbelzijdig kunt printen. De printer is universeel inzetbaar als een netwerkprinter die zowel pcl als postscript ondersteund.

Gebruiksgemak

Dankzij een display en een bedieningspaneeltje is de printer eenvoudig te bedienen. Achter een groot luik aan de voorkant van de printer zijn de gecombineerde drum/tonercassettes eenvoudig te verwisselen.
De door ons berekende prijs per pagina is met 2 cent in zwart en 9 cent in kleur in deze prijscategorie printers bijzonder gunstig te noemen.
Hoewel de printer behoorlijk wat ruimte inneemt is hij in zijn soort zeker niet de grootste en ook het energiegebruik valt relatief gezien mee.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • snel
  • goedkoop
  • netwerk
  • zonder optionele duplex unit beperkte mogelijkheden
Een goede kleurenlaser die dankzij de lage verbruikskosten een uitstekende prijs/prestatie verhouding heeft.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Laserprinters

Tags: