abonneren

3010cn

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Test resultaten
Dell brengt de instapprijs voor het kleuren-laserprinten op een heel laag niveau.

Deze instap kleurenlaserprinter van Dell is een goedkoopste kleurenlaserprinter die wij tot nu toe gezien hebben. Duidelijk is dat ook Dell het met de toner moet verdienen. Zo worden bij de nieuwe printer drie half gevulde kleurentonercartridges geleverd. Die zijn dus snel leeg. De printer is dan ook bedoeld voor thuis en klein kantoren of werkgroepen.

De prestaties van deze instapkleurenprinter zijn prima. Zo is de gemiddelde printsnelheid 10 pagina's per minuut. De afdrukkwaliteit is bijzonder goed, zowel zwart-wit als in kleur. Zelfs kleurenfoto's komen bijzonder natuurgetrouw uit deze printer.

Het is een zogenaamde revolverprinter met de vier kleuren die één voor één in de afdrukstand worden gedraaid, zodat het printen in kleur inderdaad zo'n vier keer zolang duurt als in zwart-wit.

Het laden van de tonercartridges is in deze printer een heel gedoe, maar dat geldt voor alle printers gebaseerd op dezelfde technologie.

De mogelijkheden van deze printer zijn erg basic. Afgezien van watermerken en beveiligd printen zijn er geen extra features mogelijk. Wel beschikt de printer over zowel een usb2.0 als netwerkaansluiting. Installeren en gebruiken over het netwerk gaat bijzonder gemakkelijk. Het is een zogenaamde host-based printer (GDI) wat betekend dat de printer alleen vanaf een Windows PC gebruikt kan worden.
Het meegeleverde netwerkprintermanagament tooltje doet het ook uitstekend.

Omdat het een instapprinter is, goedkoop in aanschaf, is hij duur in gebruik. De gemiddelde pagina prijs van 11 cent is de duurste die we tot nu toe bij kleurenlasers hebben gezien en is vergelijkbaar met kleuren inkjet.
Uiteraard heeft Dell voor ruim 100 euro meer de Dell 3110cn printer die sneller is meer mogelijkheden biedt en goedkoper in gebruik.
Bedenk dat de genoemde prijs exclusief de bezorgkosten is.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Printkwaliteit
  • Eenvoud
  • Netwerk
  • Duur in gebruik
Voor wie weinig print en geen bijzondere functies verlangt een hele simpele en printer met goede printresultaten. Wie regelmatig print is beter af met iets duurder model.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Laserprinters

Tags:

Laatste reactie