Notebook kopen? Stel jezelf de juiste vragen.

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Notebook voor internetten en e-mailen
  3. Ik wil mijn notebook overal mee naartoe nemen
  4. Mijn notebook moet lang zonder stopcontact kunnen
  5. Ik wil multimedia
  6. Ik wil foto's bewerken en veel programma's gebruiken
  7. Ik wil video's bewerken
  8. Ik wil de nieuwste games moeiteloos kunnen draaien
  9. Ik wil het allemaal!
  10. Drie misverstanden bij het kopen van een notebook

Ik wil het allemaal!

Het kan natuurlijk zijn dat je álles wilt met je notebook. De beste prestaties, de langste batterijduur en de laagste prijs. Helaas is dit gewoonweg niet mogelijk. Je zult concessies moeten doen en moeten kiezen wat voor jou het belangrijkst is: kosten, accuduur of prestaties. Daarom is het van belang dat je voor jezelf nagaat hoe je het apparaat het meest gaat gebruiken om zo tot een juiste keuze te komen.

Speciaalzaak vs. winkelketen 

Het aanbod van notebooks verandert continu. Het is dan ook onmogelijk om je precies te vertellen waar je het beste je notebook kunt kopen. Natuurlijk zijn er wel algemene richtlijnen. Zo zien wij dat de instapmodellen doorgaans goedkoper zijn bij grote winkelketens als Mediamarkt, BCC en Dixons. Maar zodra je echt eisen stelt en qua prijs in de duurdere regionen komt, ben je beter af bij de computerspeciaalzaken.

Vooral high-end modellen zijn bij de speciaalzaken vele malen krachtiger dan de high-end modellen die in de grote winkelketens liggen. Op prestatiegebied krijg je bij een speciaalzaak dus meer waar voor je geld.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Koopwijzer, Notebooks

Tags: notebooks, koopwijzer