Notebook kopen? Stel jezelf de juiste vragen.

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Notebook voor internetten en e-mailen
  3. Ik wil mijn notebook overal mee naartoe nemen
  4. Mijn notebook moet lang zonder stopcontact kunnen
  5. Ik wil multimedia
  6. Ik wil foto's bewerken en veel programma's gebruiken
  7. Ik wil video's bewerken
  8. Ik wil de nieuwste games moeiteloos kunnen draaien
  9. Ik wil het allemaal!
  10. Drie misverstanden bij het kopen van een notebook

Ik wil de nieuwste games moeiteloos kunnen draaien

Gaming is het duurste segment van alle notebooks. Voor de meeste gamingnotebooks zul je dan ook bereid moeten zijn om diep in de buidel te tasten. Een beetje gamingnotebook gaat al snel richting de € 1500. Het belangrijkste onderdeel van een gamingnotebook is natuurlijk de grafische chipset.

Goede grafische chipsets voor games zijn onder andere de nVidia GeForce chips die eindigen op GTX en de AMD Radeon HD 5000-serie. Er zijn zelfs notebooks verkrijgbaar met twee grafische chipsets in crossfire of sli, maar dan ga je qua prijs meer richting € 2000.

Behalve de grafische chipset zijn natuurlijk ook de processor en het geheugen belangrijk. Vooral de snelheid van de processor is van belang. De meeste gamingnotebooks zijn voorzien van Core i7-processoren, hoewel een Core i5 ook prima volstaat, en 4 GB ram. Vooral deze 4 GB aan geheugen is een minimale vereiste.

Bij gamingnotebooks moet je overigens wel rekening houden met een relatief korte accuduur. Een beetje gamingnotebook gaat hooguit een uur mee op een volle accu. Zorg dus dat er altijd een stopcontact voor je vrij is op een lan-party.

Een zeer bekend gaming-computermerk is Alienware van Dell. Deze notebooks zijn bijzonder krachtig, maar ook ontzettend duur, denk aan minimaal 1800 euro.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Koopwijzer, Notebooks

Tags: notebooks, koopwijzer