Notebook kopen? Stel jezelf de juiste vragen.

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Notebook voor internetten en e-mailen
  3. Ik wil mijn notebook overal mee naartoe nemen
  4. Mijn notebook moet lang zonder stopcontact kunnen
  5. Ik wil multimedia
  6. Ik wil foto's bewerken en veel programma's gebruiken
  7. Ik wil video's bewerken
  8. Ik wil de nieuwste games moeiteloos kunnen draaien
  9. Ik wil het allemaal!
  10. Drie misverstanden bij het kopen van een notebook
Een nieuw notebook aanschaffen is spannend en leuk! Maar als je niet op de juiste aspecten let, dan kun je een kat in de zak kopen. Weet daarom altijd wat je wilt, zodat je een notebook vindt dat bij jouw behoeften aansluit. Hoe je dat bepaalt? Daar helpt onze koopwijzer bij!

Notebooks zijn er in allerlei soorten en maten, van groot tot klein, van voor een prikkie tot een rib uit je lijf. De meesten die een notebook gaan kopen, willen maar één ding weten: is hij een beetje goed? Dat is zo'n algemene vraag waar je bijna altijd 'ja' op kunt antwoorden. Maar beter is het als je voor jezelf een paar belangrijke vragen beantwoordt voordat je aan het shoppen slaat. Welke vragen je jezelf moet stellen én meer, vind je in deze koopwijzer.

 

De hamvraag

De hamvraag die je jezelf moet stellen, is natuurlijk: "Wat wil ik met mijn nieuwe notebook gaan doen?" Deze vraag is voor de meesten al vrij lastig. Velen komen dan ook niet verder dan: "Een beetje internetten en e-mailen." Als je doorvraagt, blijken er stiekem toch meer eisen te zijn. We zetten de hamvraag uiteen in zeven stellingen, waarbij je bij jezelf moet nagaan of deze stelling van toepassing op je is. Aan het einde weet je precies waar je naar moet kijken bij het aanschaffen van een notebook.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Koopwijzer, Notebooks

Tags: notebooks, koopwijzer