abonneren

Home automation: gemak dient de mens

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Wat is het?
  3. > Systemen en protocollen
  4. > De praktijk
  5. > Computergestuurd
  6. > Eminent e-Domotica
  7. > Belkin WeMo
  8. > Alles slimmer en connected
  9. > Op weg naar één standaard?
Lampen die vanzelf aangaan wanneer een je een kamer binnenloopt, het koffiezetapparaat dat alvast opwarmt als je 's ochtends wakker wordt, onderweg naar huis via de smartphone de verwarming een graadje hoger zetten. Praten we hier over het huis van de toekomst? Nee, met de juiste home automation-producten is het nu al mogelijk!

Hoe doe jij 's ochtends als je wakker bent geworden in de woonkamer het licht aan? Hoogstwaarschijnlijk met een schakelknop die als het een beetje meezit in de buurt van de deur zit. Wie met home automation aan de slag gaat, moet van die gedachte afstappen. Als je de juiste schakelaars in je huis opneemt, kan je lampen en andere apparaten vanuit welke positie dan ook in- of uitschakelen: via een wandschakelaar naar keuze, via een afstandsbediening, via een app op je smarthone of tablet of middels externe sensoren. De mogelijkheden zijn dan eindeloos.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Koopwijzer, Overig

Tags: Domotica, home automation

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord