Verdachte deep web-oplichter loopt tegen de lamp

In Tsjechië is een man aangehouden die wordt verdacht een van de grootste oplichters op het deep web te zijn. Als eigenaar van de Silk Road-variant Sheep Marketplace ging hij er twee jaar geleden vermoedelijk vandoor met 40.000 dollar aan gestolen bitcoin-transacties.

Sheep Marketplace werd in 2013 opgericht, kort nadat Silk Road door de FBI uit de lucht werd gehaald. Op de nieuwe marktplaats bleven bezoekers handelen in illegale waren, zoals drugs en wapens.

Transacties tussen criminelen vonden plaats in bitcoin. De oprichter van de site sloot de website echter alweer na enkele weken en ging er met al dat geld vandoor. Naar eigen zeggen zou de site toen zijn gehackt, maar daar werden destijds al vraagtekens bij gezet.

'Waar komt al dat geld ineens vandaan?'

Thomas J. loopt nu tegen de lamp omdat hij van zijn gestolen fortuin een huis probeerde te kopen. Daarvoor stortte hij het geld op de bankrekening van zijn vriendin. Dat er uit het niets honderdduizenden kronen op haar rekening stonden bijgeschreven, was reden genoeg voor de bank om een onderzoek te starten.

Volgens Tsjechische media kon de vriendin van Thomas geen logische verklaring geven over de origine van het geld. Lokale autoriteiten legden vervolgens al snel het verband met de Sheep Marketplace-zaak. De man zit momenteel vast voor verhoor.

Bron: The Daily Dot

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Juridisch

Tags: tor