abonneren

Silk Road-beheerder gaat minstens 30 jaar de cel in

De beheerder van de verborgen drugsmarktplaats Silk Road hangt een gevangenisstraf van minimaal 30 jaar boven het hoofd. Ross Ulbricht is schuldig bevonden aan zeven verschillende criminele activiteiten, allemaal dankzij zijn site.

Dat heeft de Amerikaanse rechtbank bepaald. Ulbright werd in 2013 opgepakt in een openbare bibliotheek, waar hij op dat moment Silk Road-zaken aan het afhandelen was. Hij werd er op heterdaad betrapt.

Volgens de rechter is Ulbricht inderdaad de man achter de online schuilnaam 'Dread Pirate Roberts.' Hij heeft zich onder meer schuldig gemaakt aan witwaspraktijken en illegale drugshandel. Duizenden pagina's aan chatlogboeken werden op zijn laptop aangetroffen en dienden als bewijsmateriaal.

In de val gelokt

Volgens de verdediging van Ulbricht loopt de echte leider van de site nog vrij rond. De 30-jarige Ross zou in de val zijn gelokt. Maar daar gaat de rechter niet in mee.  Nu Ulbricht schuldig is bevonden, wordt er nog een straf vastgelegd. De celstraf loopt mogelijk op tot levenslang.

Silk Road bestaat inmiddels niet meer, en opvolger Silk Road 2 ook niet. Maar het einde van dergelijke online marktplaatsen is nog niet in zicht. Ulbricht gaat nog in hoger beroep tegen het vonnis, zo geeft zijn advocaat aan.

Bron: Wired

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Juridisch

Tags: Road, silk

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord