abonneren

Samsung wint in Nederlandse rechtszaak tegen Apple

De Hoge Raad in Nederland heeft definitief beslist dat de Samsung Galaxy Tab 10.1 geen inbreuk maakt op het design van de Apple iPad.
Het is nu definitief: Samsung maakt met de Galaxy Tab 10.1 geen inbreuk op de designrechten van Apple, zo heeft de rechter vandaag met een klap van de hamer beslist. Vanzelfsprekend is Samsung opgelucht en blij.

Geen inbreuk

De Hoge Raad volgt hiermee de uitspraak van eerder dit jaar waarop Apple beroep had aangetekend. In deze zaak is vooral gesproken over de reikwijdte van de modelregistratie van Apple. Men concludeert dat alle elementen van de iPad al eerder in eerdere displays voorkwamen waardoor de iPad maar beperkt uniek is in zijn ontwerp.

Het ontwerp van de iPad is dus tot op zekere hoogte uniek maar wordt grotendeels beperkt door 'prior art', met dat laatste bedoelt men modellen die voor de iPad al op de markt kwamen en dezelfde designkarakteristieken hebben als de iPad.

Samsung is blij

Volgens Samsung zou geen een enkel bedrijf het monopolie moeten hebben op algemene ontwerpen, omdat we zo vooruitgang en innovatie in de industrie beperken. Men is vanzelfsprekend erg blij met de uitspraak van de rechtbank, maar moet zich wel realiseren dat de rechter alleen uitspraak heeft gedaan over de Samsung Galaxy Tab 10.1. In principe kan Apple een nieuwe rechtszaak aanspannen voor de Samsung Galaxy Note 10.1.

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Juridisch

Tags: rechtszaak, Patentzaak, Patentinbreuk

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord