Samsung wil verbod op iPhone 5

Samsung zou van plan zijn om een verbod te eisen op de verkoop van de iPhone 5 zodra die in Korea uitkomt. Apple zou patenten van Samsung schenden op het gebied van draadloze-netwerktechnologie.

Samsung wil op basis van de schending van de patenten de verkoop van de iPhone beletten in Korea. Ook de iPad zou de draadloze technologie van Samsung gebruiken.

Apple liet eerder al de Samsung Galaxy Tab 7.7 van de beursstand op IFA verwijderen via de rechter omdat ze teveel lijken op de iPad. Om dezelfde reden is met succes de verkoop van de Galaxy Tab 10.1 verboden in Duitsland. Samsung gaat tegen het Duitse verbod in beroep, maar broedt kennelijk ook op een manier om het Apple betaald te zetten. Samsung denkt zelf ijzersterk te staan omdat het haast onmogelijk is voor Apple om geen gebruikt te maken van Samsungs patenten voor draadloze communicatie.

Patentenoorlog
De patentenoorlog die in april werd begonnen door Apple heeft ondertussen geleid tot 23 rechtszaken verdeeld over verschillende landen (waaronder Nederland waar de Galaxy Tab 10.1 niet werd verboden). Ook in Australië is de Galaxy Tab-tablet verboden en ook hier gaat Samsung tegen dit verbod in beroep.

Via: Appleinsider

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Juridisch

Tags: