Samsung samen met Google tegen Nexus-verbod

Het voorlopige verkoopverbod van de Galaxy Nexus is ondanks protest van Samsung gehandhaafd. Samsung en Google gaan daar tegenin. Zo wil Google met een snelle softwarewijziging het verbod omzeilen.

Apple heeft op basis van patenten een verkoopverbod voor de Amerikaanse markt los gekregen van een Amerikaanse rechter. Het voorlopige verkoopverbod geldt totdat de rechtszaak plaatsvindt.

De Galaxy Nexus is het derde Androidtoestel dat samen met Google op de markt is gebracht. De Nexus S net als (als ook) de Galaxy Nexus worden door Samsung geproduceerd. Het nieuwste Nexus-toestel draait altijd op de laatste versie van Android en heeft geen softwareschil van een fabrikant zoals Samsung of HTC. Zo krijgt de bezitter de pure Android-beleving.

Dat Google bij de zaak betrokken wordt, is onvermijdelijk aangezien de vermeende patentschendingen over standaard Android-functies gaan. Google werkt aan een update die de gewraakte functionaliteit moet uitschakelen. Het gaat onder andere over de geïntegreerd zoekfunctie van Android. Die zoekt niet allleen op internet maar ook op het toestel zelf. Door alleen op internet te zoeken kan één van de patentclaims omzeild worden.

Ook staat Google Samsung bij in het verweer tegen de uitspraak dat Apple het alleenrecht zou hebben op de universele zoekfunctie binnen het toestel. Zo hoopt Samsung de handhaving van het verkoopverbod bij de rechter ongedaan te krijgen.
Apple moest een borg van $ 92 miljoen storten, waarna het verkoopverbod actief is geworden. Mocht Samsung de rechtszaak winnen dan is een deel van deze borg bedoeld als schadevergoeding voor Samsung.

 

Bron: Zdnet

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Juridisch

Tags: