Samsung en Apple starten vredesonderhandeling

Het einde lijkt in zicht van de voortslepende patentenoorlog tussen Apple en Samsung over de technologie voor smartphones en tablets. Beide bedrijven zijn overeengekomen om binnen 90 dagen op CEO-niveau te overleggen om tot een schikking te komen.

Een Amerikaanse rechter heeft de beide bedrijven tot een dergelijk gesprek op hoog niveau aangezet. Apple en Samsung strijden met elkaar over patenten in verschillende landen in diverse rechtszaken.

De gesprekken tussen de Ceo’s Tim Cook van Apple en Choi Gee-Sung van Samsung zullen in San Francisco worden gevoerd onder leiding van een Amerikaanse rechter. In eerste instantie gaan de gesprekken over de in Amerika lopende rechtszaak, maar het is waarschijnlijk dat ook de andere zaken er bij betrokken worden.

Het is voor ons argeloze consumenten te hopen dat er een schikking uit komt en er wederzijdse licentie-afspraken uit de bus komen. Het voortdurende juridische gekibbel is voor de productinnovatie immers bijzonder contraproductief. Tot nu toe zijn eerdere pogingen om tot een schikking te komen op niets uitgelopen. Het is de vraag of de opvolger van Steve Jobs, Tim Cook er net zo radicaal over denkt als Jobs, die immers Android wilde vernietigen tegen iedere prijs.

Bron: GigaOM

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Juridisch

Tags: