Rechtszaak rond iMessage toch in aantocht

Ondanks dat Apple een online tool heeft gelanceerd voor het ontkoppelen van iMessage, mag een rechtszaak tegen het bedrijf omtrent verdwijnende sms'jes toch worden doorgezet.

Voormalige iPhone-bezitster Adrianne Moore wil een zogenamde class-action rechtszaak tegen Apple aanspannen, om een schadevergoeding te eisen waarbij ook andere gedupeerden zich kunnen aansluiten. 

Volgens Moore is er sprake van oneerlijke concurrentie: Apple tracht iPhone-gebruikers niet te laten overstappen naar Android door het iMessage-systeem, dat nog wel eens berichtjes 'opeet.' Dat merkte ze zelf toen ze een iPhone 4 inruilte voor een Samsung Galaxy S5. Ineens kreeg ze sommige berichten niet meer van haar iPhone-vrienden.

Bewijslast

Via een speciaal ingerichte website is dat voortaan te voorkomen, maar Apple is daar net iets te laat mee. Een Amerikaanse rechter bepaalde dinsdag dat Moore gewoon door mag gaan met het verzamelen van bewijslast voor haar aanklacht.

Apple geeft aan de tevredenheid van diens klanten erg belangrijk te vinden, maar dat er simpelweg geen wetten zijn voor wanneer technologie niet dusdanig werkt als 'de aanklager' er van verwacht. Wordt dus vervolgd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Juridisch

Tags: imessage