abonneren

Positie torrentsites flink gedaald door Google-update

Google heeft het algoritme voor het vinden van websites via de zoekmachine flink aangepast. Hierdoor belanden torrentsites waar illegale content wordt aangeboden, onderaan de lijst met zoekresultaten.

Volgens TorrentFreak zouden tal van sites zijn getroffen door de nieuwe update van Google. Als een bezoeker op zoek gaat naar bijvoorbeeld een download voor een illegale film, bekijkt Google eerst hoeveel verzoeken van Hollywood-studio's er zijn binnengekomen om de link uit de zoekresultaten te halen.

Google's nieuwe zoekalgoritme treft vooral grote sites als Pirate Bay, Torrentz.eu en Isohunt. Kleinere en minder bekende sites worden wel getoond.

Nutteloos

Volgens eigenaren van torrentsites is het filteren van zoekresultaten eigenlijk vrij nutteloos. De notoire downloader zal vaak niet Google gebruiken, maar gewoon de zoekmachine van de betreffende torrentsite zelf.

Op de website van TorrentFreak kun je lezen hoe de resultaten zijn veranderd en welk effect dit heeft op de betreffende torrentsites.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Juridisch

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord