Motorola wint patentzaak Apple

Motorola maakt definitief geen inbreuk op drie patenten van Apple, stelt de International Trade Commission (ITC) in zijn eindoordeel.

De ITC (International Trade Commission) heeft geen bewijs gevonden dat Motorola inbreuk maakt op drie Apple-patenten, waaronder een belangrijk patent op een multitouch systeem. Goed nieuws voor Motorola dus! Florian Mueller van FOSS Patents heeft dit nieuws vrijdag gemeld. Aangezien ITC in januari bij zijn voorlopige vonnis ook al aan de kant van Motorola stond, zat dit verlies er eigenlijk al aan te komen. 

Overigens betekent dit nog niet helemaal het einde van de patentstrijd tussen Apple en Motorola. Apple zal volgens Mueller waarschijnlijk in beroep gaan bij een federaal gerechtshof. Dat deed het bedrijf ook nadat het bij het ITC een patentzaak tegen HTC had verloren.

De grens over

Omdat patentzaken in Amerika vrij lang duren (zeker in vergelijking met Europa), gaan bedrijven steeds vaker de grens over naar Duitsland. Daar komt het veel sneller tot vonissen. Volgens Mueller werken de rechtbanken in Munchen en Mannheim twee keer zo snel als de ITC en lijken de rechters positiever ten opzichte van patenthouders te staan.

Apple verloor eerder dit jaar in Duitsland een zaak waarbij de rechter stelde dat het bedrijf met iCloud inbreuk maakte op een Motorola-patent. Maar in een andere Duitse zaak won Apple en stelde de rechter dat Motorola inbreuk maakt op het 'slide to unlock'-patent.

Bron: Webwereld

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Juridisch

Tags: motorola