}
abonneren

Microsoft in 5 landen beschuldigd van omkoping

Microsoft zou zich volgens The Wall Street Journal schuldig maken aan smeergeldbetalingen in China, Italië, Roemenië, Rusland en Pakistan. De krant meldt dat medewerkers en partners van Microsoft verdacht worden van het op illegale wijze interessant maken om voor Microsoft-software te kiezen.

Het Amerikaanse software-bedrijf Microsoft wordt beschuldigd van omkoping. Eerder maakte The Wall Steet Journal al bekend dat er zaken lopen tegen de Windows-fabrikant die met smeergeld te maken hebben in China, Italië en Roemenië. Nu zegt de krant dat er ook in Rusland en Pakistan illegale deals gesloten zijn.

In de vijf landen worden medewerkers, partners en resellers beticht van het aanbieden van steekpenningen. Daarnaast heeft de Amerikaanse justitie en beurscontroleorgaan SEC een uitgebreid onderzoek gestart naar omkopingspraktijken van Microsoft. De Foreign Corrupt Practices Act is ervoor ontworpen om ook smeergeldbetalingen in het buitenland door Amerikaanse bedrijven illegaal te maken en op basis daarvan zou het bedrijf ook in Amerika zelf aangepakt kunnen worden.

Volgens The Wall Street Journal is het nog niet duidelijk hoe dicht bij Microsoft de rotte plekken zich bevinden. Het zou kunnen gaan om lokale resellers in de diverse landen en partners. Toch worden medewerkers van Microsoft zelf ook genoemd. Ook Microsoft zelf doet momenteel onderzoek naar de eigen omkooppraktijken.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Juridisch

Tags: omkoopschandaal

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Java Developer - CGI