Medebeheerder Silk Road bekent schuld

Een man uit Australië heeft schuld bekend als een van de medebeheerders van Silk Road, de verborgen drugsmarktplaats op het Tor-netwerk. Er hangt hem nu een celstraf boven het hoofd van tien jaar.

De 42-jarige Peter Nash hield als moderator de site onder meer schoon van nepadvertenties. Binnen tien maanden tijd verdiende hij voor zijn diensten 30.000 dollar, die hij gebruikte om zelf drugs mee te kopen op Silk Road. 

De Australiër werd twee maanden na de aanhouding van Silk Road-oprichter Robert Ulbricht opgepakt, samen met twee andere verdachten. Ze kenden elkaar niet persoonlijk. Ulbricht is inmiddels schuldig bevonden, maar hij wil dat de rechtszaak wordt overgedaan.

Verdacht

Nash wordt nu verdacht van illegale drugshandel en witwaspraktijken. Vermoedelijk wordt hij uitgeleverd aan de Verenigde Staten, waar verdere uitspraak kan worden gedaan.

Het oorspronkelijke Silk Road bestaat inmiddels niet meer, maar vervangende sites blijven de kop op steken. Naast drugs worden er ook wapens, gestolen creditcardgegevens en ID-bewijzen verhandeld. 

Bron: Reuters

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Juridisch

Tags: road, silk