}
abonneren

Londen verbiedt wifi-vuilnisbakken van Renew

De gemeenteraad van Londen is niet gecharmeerd van de gloednieuwe, publieke vuilnisbakken van Renew. Deze vuilnisbakken raakten eerder deze week in opspraak omdat ze via wifi anoniem informatie zouden verzamelen van voorbijgangers. Londen eist dat Renew onmiddellijk stopt met deze praktijken.

Renew heeft voor de Olympische Spelen van 2012 de opdracht gekregen om speciale vuilnisbakken te ontwerpen en installeren. Deze vuilnisbakken moesten onder meer bom-bestendig zijn, maar werden tevens uitgerust met wifi-access points. Tot zover niets aan de hand, tot afgelopen maandag bekend werd dat Renew via deze access points informatie verzamelde van passanten. De vuilnisbakken logden onder meer de snelheid, nabijheid en het type van smartphones.

Volgens Renew wordt de informatie anoniem verwerkt en gebruikt om zijn partners gerichtere advertentiemogelijkheden te bieden. Ook benadrukt Renew dat het slechts om een proef ging. De gemeenteraad van Londen is echter niet gerust en heeft Renew gesommeerd onmiddellijk te stoppen met het verzamelen van data. Renew zegt dat het die beslissing gisteren al genomen heeft, als reactie op de publieke verontwaardiging.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Juridisch

Tags: Londen

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Java Developer - CGI