Inventaris DigiNotar verkocht

De veiling van de inventaris van de failliete certificaatuitgever DigiNotar is deze week afgerond. De curator heeft daarmee € 16.500 opgehaald.

In september 2011 werd het Beverwijkse DigiNotar failliet verklaard na een geruchtmakende hack eerder dat jaar. Een Iraanse hacker infiltreerde de servers van het bedrijf om valse certificaten te genereren waarmee Iraanse internetgebruikers mee afgeluisterd zouden worden. DigiNotar probeerde de zaak stil te houden, maar uiteindelijk moesten alle klanten hun DigiNotar-certificaten vervangen, zoals de Rijksoverheid. Het vertrouwen in het bedrijf verdween daarop als sneeuw voor de zon.

Om het faillissement af te handelen werd deze week de kantoorinventaris van DigiNotar geveild. Het ging om monitoren en printers, maar ook grotere items, zoals een datasafe en de toegangssluis van de serverruimte. Een groot deel was niet voor verkoop bestemd en is vernietigd. De opbrengst, zo’n € 16.500, is een druppel op een gloeiende plaat. Tegenover Security.nl verklaart de curator dat de afhandeling van het faillissement nog wel even gaat duren, omdat er ook nog zaken met DigiNotar-eigenaar Vasco en met de verzekeraar lopen.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Juridisch

Tags: hackers, diginotar