abonneren

Inventaris DigiNotar verkocht

De veiling van de inventaris van de failliete certificaatuitgever DigiNotar is deze week afgerond. De curator heeft daarmee € 16.500 opgehaald.

In september 2011 werd het Beverwijkse DigiNotar failliet verklaard na een geruchtmakende hack eerder dat jaar. Een Iraanse hacker infiltreerde de servers van het bedrijf om valse certificaten te genereren waarmee Iraanse internetgebruikers mee afgeluisterd zouden worden. DigiNotar probeerde de zaak stil te houden, maar uiteindelijk moesten alle klanten hun DigiNotar-certificaten vervangen, zoals de Rijksoverheid. Het vertrouwen in het bedrijf verdween daarop als sneeuw voor de zon.

Om het faillissement af te handelen werd deze week de kantoorinventaris van DigiNotar geveild. Het ging om monitoren en printers, maar ook grotere items, zoals een datasafe en de toegangssluis van de serverruimte. Een groot deel was niet voor verkoop bestemd en is vernietigd. De opbrengst, zo’n € 16.500, is een druppel op een gloeiende plaat. Tegenover Security.nl verklaart de curator dat de afhandeling van het faillissement nog wel even gaat duren, omdat er ook nog zaken met DigiNotar-eigenaar Vasco en met de verzekeraar lopen.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Juridisch

Tags: hackers, Diginotar

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord