HTC verliest patentzaak van Apple, heeft oplossing klaar

HTC heeft de door Apple aangespannen patentzaak verloren. Sommige smartphones van HTC mogen daardoor met ingang van volgend jaar niet meer verkocht worden in de VS, of moeten gemodificeerd worden.

HTC heeft al gereageerd en heeft een oplossing klaar waarmee de gewraakte functionaliteit uit de toestellen wordt verwijderd. Het gaat om de functionaliteit die die in teksten e-mailadressen of telefoonnummers herkent en deze automatisch toevoegt aan de agenda of telefoonboek. HTC stelt in zijn reactie dat deze functionaliteit nauwelijks wordt gebruikt en dan ook eenvoudig compleet uit alle HTC-toestellen kan worden verwijderd.

Van de oorspronkelijke aanklacht die door Apple in maart 2010 werd ingediend, die gaat over 10 patenten, is er uiteindelijk één patentschending overeind gebleven. Volgens HTC is het niet eerlijk dat een bedrijf zoveel macht kan uitoefenen waarmee de innovatie wordt stilgelegd.

Dankzij de oplossing die HTC klaar heeft, zal van het verkoopverbod niets terechtkomen. De vraag blijft wat al dat juridische gekrakeel beide partijen gekost heeft en of dat de moeite waard is.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Juridisch

Tags: