abonneren

Extravagante Megaupload-bedenker is blut

Kim Dotcom is blut. De extravagante Megaupload-oprichter heeft inmiddels tien miljoen dollar aan juridische kosten gespendeerd, omdat hij niet uitgeleverd wil worden aan de Verenigde Staten.

Dotcom werd in 2012 gearresteerd op zijn eigen landgoed, waar de FBI met grof geweld binnenviel. Hij wordt onder meer verdacht van witwaspraktijken en auteursrechtenschending. Megaupload zou de entertainmentindustrie 500 miljoen dollar aan schade hebben toegebracht.  

De advocaten die Dotcom vertegenwoordigden, zijn inmiddels opgestapt omdat zijn geld op is. Dat laat Dotcom weten in een videoboodschap. Hij is nu nog op borgtocht vrij, in de aanloop naar het proces waarin uitspraak wordt gedaan over zijn uitlevering. Die rechtszaak vindt pas in 2015 plaats.

Borgtocht

Dotcom verwacht echter snel al de cel in te gaan. Autoriteiten in Nieuw-Zeeland roepen hem op het matje, omdat hij zich niet aan de regels zou hebben gehouden. Nu Kim geen geld overheeft voor advocaten, denkt hij daar weinig tegenin te kunnen brengen. 

Kim moest bijvoorbeeld in een straal van 80 kilometer van zijn huis blijven, mocht zijn helikopter niet gebruiken en mocht zich ook niet verplaatsen per boot. Als hij zich daar niet aan heeft gehouden, riskeert hij de rechtszaak toch af te moeten wachten in de gevangenis.

Mega

In 2013 richtte Dotcom nog 'Mega' op, een clouddienst. Kim heeft geen aandelen meer in dat bedrijf. Zijn vrouw wel, maar onlangs zijn ze uit elkaar gegaan. Ook daar is dus geen geld meer te halen voor Dotcom. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Juridisch

Tags: Dotcom

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord