'Echte Silk Road-beheerder nog op vrije voeten'

De advocaat van Silk Road-oprichter Ross Ulbricht zegt dat de beheerder van de site nog altijd op vrije voeten is. Ulbricht bekent inmiddels wel de illegale online marktplaats te hebben opgericht, maar zegt ook het beheer al snel uit handen te hebben gegeven.

Silk Road bevond zich op het Tor-netwerk. Op de site werd gehandeld in wapens, drugs, ID-bewijzen en meer illegale zaken. Betalingen vonden plaats in Bitcoin.

Ulbricht werd in 2013 op heterdaad betrapt, toen hij in een openbare bibliotheek over Silk Road chatte met een 'partner in crime.' Die persoon bleek echter een politieagent te zijn. Naast dat Ulbricht er van wordt verdacht Silk Road te beheren, wordt hij er ook van verdacht moorden te hebben beraamd op mensen die zijn site ofwel zijn identiteit probeerden te compromitteren.

De man achter het masker

Ulbrichts advocaat pleit nu dat de ware persoon achter Silk Road iemand anders is, die online opereerde onder de naam Dread Pirate Roberts. Volgens de aanklagers is dit Ulbricht zelf, maar volgens de verdediging is de echte Dread Pirate Roberts nog niet gepakt. Ulbright zou naar de bibliotheek zijn gelokt, om hem zo de schuld in de schoenen te schuiven.

Ook suggereert zijn advocaat dat Dread Pirate Roberts daarna Silk Road 2 zou zijn gestart, een website die inmiddels ook door de autoriteiten is opgerold. Silk Road is inmiddels alwéér terug onder de naam Silk Road Reloaded. Dit keer niet meer op het Tor-netwerk, maar op het soortgelijke I2p.

Er is nog geen uitspraak gedaan in de zaak.

Bron: Forbes

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Juridisch

Tags: tor, silk road