abonneren

DDi introduceert Aangetekend Mailen

Ondanks het vele e-mailverkeer worden belangrijke documenten vaak nog fysiek verstuurd per aangetekende post. DDi Document Software (DDi) springt in dit gat in de markt dat het failliete Diginotar heeft achtergelaten. DDi biedt een softwareoplossing als alternatief voor deze aangetekende post.

Het bewijs van verzending en getekende ontvangst biedt zekerheid voor consumenten en bedrijven. Documenten en documentenstromen gaan tegenwoordig vaak digitaal. Als het aan DDi Document Software ligt, dan heeft ook de fysieke aangetekende post de langste tijd gehad. Het Nederlandse softwarehuis introduceert Aangetekend Mailen als alternatief.

Rechtsgeldig
Aangetekend Mailen is een e-maildienst die is ondergebracht bij Aangetekend Bellen BV. DDi meldt dat Aangetekend Mailen een rechtsgeldige manier is om berichten via e-mail te verzenden als alternatief voor de aangetekende papieren post. De verzender van het digitale aangetekende bericht krijgt volgens het bedrijf de juridische zekerheid die de aangetekende post biedt, inclusief een officieel getekende ontvangst. De voordelen van een aangetekende e-mail zijn wel duidelijk: snelheid, lage kosten en directe persoonlijke bezorging.

Aangetekende e-mail is niet nieuw. In 2006 introduceerde het Nederlandse bedrijf Diginotar ook een systeem om elektronische post aangetekend te versturen. Diginotar is echter failliet. Tot de concurrenten die overblijven behoort het Amerikaanse bedrijf Rpost dat sinds 2011 actief is op de Nederlandse markt, meldt Automatiseringsgids.

Automatiseren
De dienst Aangetekend Mailen is vooral interessant voor organisaties die veel waardedocumenten sturen en ontvangen, bijvoorbeeld de assurantiewereld. Daar worden polisaanvragen, mutaties en contracten over en weer gestuurd. Fysieke verzending van deze documenten vertraagt dit proces. Met Aangetekend Mailen in combinatie met een digitale dossieroplossing met polisbladherkenning denkt DDi dit proces geheel te automatiseren.

Daarnaast zou de aangetekende mail toepasbaar zijn op andere situaties waarbij de verzender en de ontvanger zekerheid willen over de inhoud van het mailbericht en de bijbehorende bijlage.

Bron: DDi Document Software

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Juridisch

Tags: E-mail, Documenten

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord