BT klaagt Google aan over Android

Britisch Telecom klaagt Google aan over zes patenten die het bedrijf zou schenden met het Android besturingsysteem en sommige online diensten.

British Telecom (BT) claimt miljoenen dollars schade in een aanklacht ingediend in de VS. Google zou zes patenten schenden in Google Maps, Google Music, locatiegebonden advertentiesystemen en software in de Android Market.

BT maakt weliswaar geen telefoons, maar heeft wel allerlei technieken uitgevonden over de communicatie tussen telefoons en de zendmasten en hiervoor patent verkregen. Als BT gelijk krijgt zal Google een licentie moeten nemen op de gepatenteerde technieken van BT. BT kan deze aanklacht ook in Europa indienen.

De aanklacht van British Telecom maakt dat Google over Android door zes grote bedrijven wordt aangeklaagd: British Telecom, Apple, Oracle, Microsoft, eBay, en Gemalto (een bedrijf in digitale beveiliging). Het kan dus nog een spannende tijd worden voor Google en Android. Zeker gezien het huidige succes van Android op smartphones en tablets kan het verliezen van een patentclaim flinke gevolgen hebben. Google maakte onlangs bekend dat er dagelijks 500.000 Android-apparaten worden geactiveerd.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Juridisch

Tags: