abonneren

Britse rechters vonden excuses Apple aan Samsung misleidend

De Britse rechters blijken bijzonder pissig te zijn geweest op Apple, vanwege de ‘onjuiste en misleidende excuses’ die het aan Samsung deed naar aanleiding van hun rechterlijke uitspraak.

The Guardian meldt dat de rechters uit de zaak van Apple tegen Samsung in het Verenigd Koninkrijk bijzonder boos waren na Apple’s rectificatie. Het bedrijf was door de rechters gedwongen om in kranten en op de website de uitspraak te vermelden. Deze was dat de Galaxy Tab van Samsung niet op de iPad lijkt, waarna Apple zich openlijk moest excuseren.

Apple zette in de rectificatie inderdaad dat het de rechtszaak had verloren en dat er dus bepaald was dat er geen patentinbreuk was gepleegd door Samsung. De rechtbank struikelde echter over het feit dat Apple ook een deel van de uitspraak aanhaalt waarin staat de de iPad cooler is dan de Galaxy Tab van Samsung en dat deze laatste daardoor toch niet echt op de iPad lijkt, ondanks dat dit op het eerste gezicht wel zo is.

Misleidend en Onjuist

Inmiddels heeft Apple een andere rectificatie geplaatst zonder de extra informatie. De rechters blijken woedend te zijn geweest op Apple omdat deze informatie misleidend en onjuist is. Er is ook nog een extra schadevergoeding opgelegd aan Apple. 

De drie rechters zouden ook vinden dat de advertentie niet zo snel mogelijk geplaatst was, wat wel geëist was. Ook waren de rechters niet blij met het feit dat de excuses onder de ‘vouw’ van de website stonden. Daardoor zijn de excuses niet meteen zichtbaar, totdat de gebruiker naar beneden scrollt. 

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Juridisch

Tags: