Brein klaagt nu andere internet-providers aan

Stichting Brein gaat nu andere internet-providers via de rechter dwingen de doorgifte van The Pirate Bay te blokkeren.

Het was een kwestie van wachten tot het zover zou komen: Brein daagt na de succesvolle rechtszaak tegen XS4ALL en Ziggo, nu ook de andere internetproviders voor de rechter. Ook nu eist Brein een doorgifteverbod van The Pirate Bay.

Brein heeft al eerder al een verzoek tot het stoppen met de doorgifte van The Pirate Bay gestuurd naar de overige providers, maar die lieten weten daar niets voor te voelen. De maatregel is in hun ogen zo draconisch dat ze die alleen via een rechterlijk bevel willen uitvoeren. Brein zal dit ongetwijfeld al verwacht hebben, net zozeer als de providers konden verwachten dat ze nu dus voor de rechter worden gedaagd.

Volgens een blog van Alexander Klopping zegt een woordvoerde van KPN het volgende: "KPN wil niet blokkeren op verzoek van een private partij, en blokkeren van websites is geen taak van een ISP. Wij willen geen agent spelen, wij zijn geen opsporingsautoriteit, zo simpel ligt het.”

Brein heeft al eerder aangegeven dat het ook de andere providers er toe wil zetten om de doorgifte van The Pirate Bay te staken en gaat dit nu dus ook via de rechter proberen. De rechtszaak zal 19 april dienen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Juridisch

Tags: